Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Minister-besøg i centret

Marianne Jelved

Frivilligcenter & Selvhjælp Græsted havde torsdag den 29. august den ære og glæde at kunne byde kulturminister Marianne Jelved (R) på besøg til en dialog om det frivillige arbejde i huset. Marianne Jelved havde på forhånd læst lidt materiale om os, så det var en velforberedt kulturminister, som ankom i ministerbilen torsdag aften. Centerkoordinator Jan og formand Hans startede med at give kulturministeren en kort rundvisning i huset, hvor hun havde mulighed for at se nogle af de aktiviteter, der sker i huset.

Som afslutning på rundvisningen blev Marianne Jelved ønsket velkommen i salen af repræsentanter fra nogle af foreningerne, der er tilknyttet huset. Hans og Jan holdt begge korte oplæg om det frivillige arbejde, hvorefter kulturministeren havde mulighed for at stille spørgsmål til de fremmødte. Det blev til en samtale om ønsker for et fremtidigt styrket frivilligt arbejde og om, hvad der gør Frivilligcenter Græsted til noget særligt.

Marianne Jelved var især optaget af den styrke, Danmark har i det frivillige foreningsarbejde, som kan spores helt tilbage til genopbygningen af København efter branden i 1795. I dag handler det også om at sikre de rigtige forhold for det frivillige arbejde og hvor grænsen går mellem frivilligt og betalt arbejde.

Ny frivillighedscharter

Marianne Jelved har sammen med en gruppe bestående af ministre, frivillige foreninger og organisationer, råd, faglige organisationer, udvalgte borgmestre, KL og Danske Regioner lavet en ny frivillig charter, der skal imødekomme Danmarks mangfoldighed. 

Det nye frivillighedscharter kan læses her.