Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Gigtgruppen har 20 års jubilæum

gigtgruppe Julefrokost 2011

Gigtgruppen har 20 års jubilæum og har været en del af Frivilligcenter & Selvhjælp Græsted næsten lige så længe. Gruppen blev stiftet i sensommeren 1995, hvor de startede op med møder på plejecentret Bakkebo i Gilleleje, de skiftede dog hurtigt til det nyoprettede Frivillighedsformidlingen i Græsted-Gilleleje.

Gigtgruppen er en uafhængig gruppe, som har til formål at arrangere oplysende og underholdende møder, så gigtramte kan bryde deres isolation, træffe ligesindede, få ny viden og udveksle erfaringer. Kontaktperson Lilian Petersen forklarer: ”Nogle gange skal der så lidt til, før man har mod på at komme videre med sin ulykkelige situation, og for os er det dejligt, når et menneske går hjem, og har fået nogle problemer afklaret og fundet optimismen igen.” Og det er nogle gange nødvendigt for, ”når man er nydiagnosticeret, er alt ofte kaos, og man har brug for at tale med nogle, som selv har prøvet at være turen igennem.”

Gruppen har ca. 45 medlemmer, som får sæsonens program i august, men det er ikke nogen betingelse for, at man kan komme til arrangementerne. Alle, der er interesserede, er velkommen til at komme, men skal bare huske at tilmelde sig først. ”Vi har været nødt til at lave tilmelding, da vi har haft indtil flere møder, hvor nogle er gået forgæves på grund af pladsmangel,” fortæller Lilian Petersen om gruppens success.

Gruppen består af syv kontaktpersoner, hvoraf tre af dem var med fra start: ”Vi har det altid dejligt, når vi er sammen. Der er jo en del arbejde, der skal gøre for at kunne køre gruppen, men vi har helt naturligt fundet det ståsted, hvor vi hver især laver det, vi er bedst til. Desværre er det sådan, at man ikke altid kan køre på fuld kraft, da vi har gode og dårlige perioder, men heldigvis er det ikke på samme tid, så der er altid nogle, der kan få arrangementerne til at fungere.”

Fejring af jubilæet

For at fejre jubilæet vil der tirsdag den 15. september være kaffe og kage klokken 14 i Frivilligcentret. I dagens anledning er det gratis at deltage om eftermiddagen. Klokken 15 kommer der underholdning fra Hammermøllens Syngepiger og ellers vil der bare være almindeligt hyggeligt samvær. Hvis man ønsker at fortsætte den festlige dag sammen med Gigtgruppen, har man mulighed for til at blive til spisning om aftenen. Det koster 150 kr. at deltage, og man skal tilmeldes. Tilmelding kan ske til Lilian Petersen på tlf. 48392518 eller lilian@hoejer.nl.

Højdepunkter fra Gigtgruppens kommende sæson

Dette er bare nogle af de arrangementer, som Gigtgruppen afholder i sæsonen 2015/2016:

 

Tirsdag 10. november 2015 kl. 14

Kiropraktor Marianne Krogsgaard fra Gilleleje kommer og fortæller, hvad kiropraktik er og fortæller lidt om dens historie. Hvordan kiropraktisk behandling lindrer og afhjælper gigtsmerter, og hvilken indflydelse kosten har på gigt.

Tirsdag 12. januar 2015 kl. 14

Fysioterapeuterne Vibeke Studt og Annelise Høy Madsen fortæller videre om slidgigt i hænder og fødder, og hvilken kædereaktion, det kan give op igennem kroppen.

Tirsdag 9. februar 2015 kl. 14

Kurt Kragh, fra politiets Rejsehold, kommer og fortæller om sine 30 års tjeneste i spidsen for en lang række opsigtsvækkende og tunge drabssager i Danmark og i udlandet, som bl.a. beskrevet i bogen ”at tænke som en morder”.