Selvhjælpsgrupperne
En selvhjælpsgruppe
Er et fællesskab, hvor mennesker kan bearbejde deres problemer i mødet med andre, der står i samme livssituation eller har lignende oplevelser. Selvhjælpsgruppen er et frirum med en klar struktur og trygge rammer, hvor deltagerne kan dele deres historier, spejle sig i hinanden, lytte til og lære af hinanden.
En eller to frivillige tovholdere sikrer trygge rammer for, at deltagerne kan finde styrken i fællesskabet. En selvhjælpsgruppe er ikke behandling eller terapi, men er et ligeværdigt møde mellem mennesker, der hjælper hinanden ved at dele deres erfaringer.
Tovholderne for grupperne er uddannet til opgaven, og de deltager løbende i supervision, møder og kurser, der sikrer, at de er godt klædt på til opgaven.
En selvhjælpsgruppe har et fast forløb, hvor I typisk mødes 8-12 gange. I gruppen er der normalt 5-12 deltagere.
Alle, der ønsker at deltage i en selvhjælpsgruppe, får en forsamtale med selvhjælpskoordinatoren for at sikre, at gruppen er det rette tilbud til dig.
Netværksgrupper
Er ikke afgrænsede forløb, men kører så længe, at deltagerne og tovholderne har lyst til og behov for at være i gruppen. Nogle netværksgrupper er lukkede for nye deltagere og er derfor ikke med på listen herunder. Andre har af og til plads til nye deltagere. Dem finder du under afsnittet ”Netværksgrupper” herunder. I netværksgrupperne er det tovholderne selv, der står for eventuelle forsamtaler.
Kontakt
Selvhjælpskoordinator Lotte for mere information og mulighederne for at komme med i en gruppe: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 48 39 49 30.
Du kan også skrive eller ringe til Lotte, hvis du har forslag til nye grupper, eller hvis du ønsker at være tovholder for en gruppe.
Selvhjælpsgrupper
For kvinder i og omkring overgangsalderen
Er du kvinde i overgangsalderen, og døjer du for eksempel med generende svedeture, dårlig søvn, led- og muskelsmerter og et uforudsigeligt humør? Trænger du til at dele dine udfordringer med andre i samme situation? Til i fællesskab at finde måder at håndtere hormonernes rasen på, og til måske også at grine lidt af dig selv?
Gruppen mødes i Frivilligcenter & Selvhjælp Græsted torsdag kl. 18:30 til 20:00. Første gang: 16. januar 2025. Sidste gang: 6. marts 2025.
Læs mere om gruppen og tovholder under link til folder øverst på siden.
Sorggruppe for voksne, der har mistet et familiemedlem eller en ven
Har du mistet et familiemedlem eller en ven? I vores sorggruppe kan du mødes med andre i samme situation, og du får mulighed for at sætte ord på de svære følelser. Vi udveksler erfaringer og støtter hinanden, så vi hver især bliver bedre til at mestre og håndtere livet, når et menneske dør.
Gruppen er i gang. Skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du er interesseret i at deltage i en kommende gruppe.
Læs mere under link til folder øverst på siden.
Gruppe for kvinder, der er i sorg over ufrivillig abort
Er du kvinde, har du oplevet ufrivillig abort eller missed abortion (MA), og føler du, at du er alt for alene med sorgen over tabet af graviditeten? I gruppen deler vi sorg, viden og erfaringer om, hvad der har hjulpet os videre.
Gruppen er i gang. Skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du er interesseret i at deltage i en kommende gruppe.
Læs mere under link til folder øverst på siden.
Livsglad på trods
Har du masser af lyst til livet, til at lære nye mennesker at kende og til nye oplevelser, selvom du lever med fysisk funktionsnedsættelse? Vi anerkender selvfølgelig din sygdom, dit handicap, dine skader og dine smerter, men vores fokus er på livsglæden og på at leve fuldt ud på trods af vores fysiske udfordringer.
Gruppen er i gang. Skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du er interesseret i at deltage i en kommende gruppe.
Læs mere under link til folder øverst på siden.
Netværksgrupper
Depression og bipolar lidelse
Lever du med depression eller bipolar lidelse? Kunne du godt tænke dig at mødes med andre i samme situation, og som derfor forstår, hvad du kæmper med? I gruppen deler vi erfaringer, støtter hinanden, hygger, og ja, vi har det faktisk også sjovt ind i mellem.
Gruppen mødes i Frivilligcenter & Selvhjælp Græsted mandage kl. 15:00–17:00.
Læs mere om gruppen og tovholderne under link til folder øverst på siden.
Grupper for pårørende til borgere med demens
I netværksgrupperne for pårørende til borgere med demens taler pårørende om erfaringer, glæder og bekymringer.
Grupperne mødes:
- Helsinge-gruppen: Tirsdag hver 3. uge kl. 12.30-14.30. Tovholder: Birgit Serup.
- Gilleleje-gruppen: Onsdag kl. 9.30-12.00 i ulige uger. Tovholder: Alice Oxholm Ørby.
Stress/mindfulness
Gruppen er primært for mennesker med stress. I gruppen er der tid til samtale og til mindfulness-øvelser for ro og afklaring.
Gruppen mødes: Fredag kl. 11.00-13.30 i lige uger i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Tovholder: Lis Sommer.
Styrk dine ressourcer/mindfulness
Gruppen er for mennesker, der ønsker at styrke og udvikle deres menneskelige potentiale og undersøge mulighederne for at gå nye veje i livet. I gruppen er der tid til samtale og til mindfulness-øvelser for ro og afklaring.
Gruppen mødes: Fredag kl. 11.00-13.30 i ulige uger i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Tovholder: Lis Sommer.