Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hvad er selvhjælp

”En selvhjælpsgruppe består af typisk 3-8 mennesker, som frivilligt og ligeværdigt mødes for arbejde med et fælles emne i deres liv og derved frigøre egne kræfter og indgå netværk”.

Livet er fantastisk - det meste af tiden, men intet menneske kommer gennem det uden udfordringer og problemer der skal håndteres og løses, før man igen kan se det fantastiske.

Forskning bekræfter, at mennesker ofte har stor glæde og gavn af at møde og tale med andre mennesker i samme situation. Deltagere fortæller, at møder med ligesindede har tilført ny viden om dem selv, der har gjort det nemmere at komme videre i livet og hjulpet med at bryde den isolation, de har befundet sig i. Deltagere beretter også om et forbedret psykisk og fysisk velbefindende, om større selvværd og om nye mere hensigtsmæssige handlemønstre i hverdagen.

Igangsætteren
En selvhjælpsgruppe startes og støttes af en igangsætter der er uddannet til formålet. Igangsætterens rolle varierer fra gruppe til gruppe alt efter behov. Igangsætteren sørger for, at alle kender og accepterer betingelserne for at deltage i gruppen og kan hjælpe med det praktiske i starten. I gangsætteren bliver i gruppen så længe der er behov.

Principper i selvhjælpen:

  • Vi møder deltagerne der, hvor de er.
  • Der er tavshedspligt, og vi fører ikke journal.
  • Vi er uafhængige af offentlige, behandlingsmæssige, politiske og religiøse interesser.

Sådan kommer du i gang i en selvhjælpsgruppe!

  1. Kontakt selvhjæpskoordinator Gudrun Qvist på telefon 4839 4930
  2. Sammen finder vi den rigtige gruppe til dig og der aftales tid til en indledende samtale med gruppens igangsætter for at afstemme forventninger og behov.
  3. Hvis gruppen ikke allerede findes, kan vi undersøge om der vil være deltagere nok til at starte en ny gruppe.